28 Nisan 2013 Pazar

KELOĞLAN İLE CANKIZ


Resmin alındığı site: http://www.xvidheaven.com/geri-donusum-kutusu-recycle-bin/3566-keloglanla-can-kiz-1972-rustu-asyali-alev-oraloglu-aydin-babaoglu.html


                                              Yönetmen : Metin Erksan
                                              Yapım Yılı : 1972
                                               Oyuncular : Suna Pekuysal, Rüştü Asyalı, Reha Yurdakul, Alev Oraloğlu,
                                                                  Ergun Köknar

    Yeşilçam filmleri deyince hep akla ağlatan hüzünlendiren ama en sonunda genellikle sevindiren aşk filmleri gelir. Bu hafta bir değişiklik yapıp biraz da eğlenelim istedim ve bir Keloğlan filmi seçtim bakalım hangisi ? :)
KELOĞLAN İLE CANKIZ
     Keloğlan Padişah'ın kızıyla evlenmek için, padişahın düzenlediği düellolara katılmaya karar verir.  Bu sırada Bıcırık ve Ali Cengiz'le tanışır. Cengiz ustadan ok ve kılıç dersleri almaya başlar. Bu arada Ali Cengiz'in kızı Cankız'da Keloğlana aşık olur. Keloğlan yinede yarışmalara katılır ve o ince, kıvrak zekasıyla bütün aşamaları geçer. Padişah kızını Keloğlan'a vermek istemez ve bir kese altın teklif eder, Keloğlan kıvrak zekasıyla bu durumdanda kurtulur ve padişah kızına vermek zorunda kalır.Artık seçim Keloğlan'ındır. Keloğlan padişahın kızını mı yoksa Cankız'ı mı seçecek ? Filmin sonunu izleyenler herhalde hemen hatırlamıştır. İzlemeyenlerinde kolyalıkla tahmin edeceğini düşündüğüm için söylüyorum. Keloğlan Cankız'ı seçer :)




                                           

21 Nisan 2013 Pazar

GÜLLÜ GELİYOR GÜLLÜ

           Resmin alındığı site : http://sinematurk.com/film/1256-gullu-geliyor-gullu/

Yönetmen: Atıf Yılmaz
Yapım Yılı: 1973
Oyuncular: Türkan Şoray - Güllü
                  Ediz Hun - Taka Nuri
                  Saadettin Erbil - Sürmeneli
                  Bülent Kayabaşı - Metin
Komik bir kaza sonucu kan davalısı olan iki ailenin çocuklarını canlandırıyor Türkan Şoray ve  Ediz Hun . Güllü (Türkan Şoray) kan davalısı Ali'yi (Ediz Hun) aramaya köyünden İstanbul'a gelir. Yardım istemek için

memleketlisi Taka Nuri'ye gider ama yardım istediği kişinin aslında aradığı kişi olduğundan habersizdir. Aynı şekilde Taka Nuri'de yardım ettiği kişinin kendisini aradığından habersizdir. Taka Nuri'nin Sürmeneli diye birde düşmanı vardır bir yandan da onunla uğraşır. Güllü'yle Nuri bu koşuşturmanın arasında birbirlerine aşık olurlar, böyle oluncaya ortaya komik olaylar zinciri çıkar. Sonun da ne oldu merak eden var mı ? bütün ayrıntıları anlatmıyorum ama filmin sonun da Güllü kan davasından vazgeçer veeee mutlu son :)
 Komik bir Türk filmi izlemek isteyenler için güzel bir tercih "Güllü Geliyor Güllü "...




14 Nisan 2013 Pazar

SEVEN NE YAPMAZ

                      Resmin alıdığı site: http://www.nostaljifilmizle.com/wp-content/uploads/2012/11/5754_31.jpg
                      Filmin Yapım Yılı: 1970
                      Yönetmen: Orhan Aksoy

    Yeşilçam filmleri denince aklıma gelen şarkılardan bir tanesi de "Seven Ne Yapmaz"dı. Filmi tam hatırlayamadığımı fark ettim ve bu hafta izleyip hatırlamaya ve sizlere de hatırlatmaya karar verdim.
        Filmin başrollerini Kartal Tibet ve Hülya Koçyiğit paylaşıyor. İkili bir çok Türk filminde de birlikte rol aldılar ve bize kendilerini sevdirdiler. 
          Filmin konusuna gelirsek Fikret (Kartal Tibet) bir müzisyendir ve çoğu Türk filminde olduğu gibi fazla para kazanamayan bir müzisyen. Sevda (Hülya Koçyiğit) zengin bir ailenin kızıdır. Kız zengin çocuk fakir olunca hikaye tanıdıklaşıyor tabi... Kızın  ailesi sevenleri ayırmaya çalışır, Sevda'nın babası da bunu yapmaya çalışıyor filmde bir de ona yardım eden Sevda'nın nişanlısı Osman var. Bir şekilde başarılı da olurlar. Sevda  Fikret'i ne kadar sevse de Osman'la evlenir.Bu arada Fikret'te kendini müziğe verir, grup arkadaşlarıyla birlikte çok başarılı olurlar veee o meşhur şarkı " Seven Ne Yapmaz " ortaya çıkar. 
Bu sefer filmin sonunu anlatmayacağım biraz merak edin çünkü ben izlerken şaşırdım farklı bitecek zannetmiştim :)  merak eden varsa izlesin tavsiye edilir.... :)                                                               

Filmden karelerle Seven Ne Yapmaz...

 

4 Nisan 2013 Perşembe

HAYAT SEVİNCE GÜZEL

                    Resmin alındığı site : http://sinematurk.com/film/1266-hayat-sevince-guzel/

Yönetmen : Temel Gürsu

Oyuncular : Münir Özkul, Suna Pekuysal,  Zeynep Değirmencioğlu, Metin Serezli

Yapım Yılı : 1971

   
    Bu hafta yazımı biraz erken yazıyorum ama hafta sonu geziye gidiyorum o yüzden bugün yazacağım. Film bulmakta çok kararsız kaldım aslında ama sonunda Hayat Sevince Güzel filmine karar verdim. Sanırım  izleyen herkes bu filmin Pollyanna'nın yerli uyarlaması olduğunu biliyordur. Annesi ve babasın kaybeden Ayşe zengin teyzesinin yanına gelir fakat o yaşa kadar köyde yaşayan Ayşe'nin şehir hayatına alışması biraz zor olur.Şehirdeki gençler Ayşe'yi küçümser , teyzesi de  Ayşe'ye kötü davranır ama Ayşe her zamanki gibi doğal ve saf kalpli davranır herkese. Kendi deyimiyle "memnunluk oyunununu" oynamaya devam eder. Belki farkında olmadan kendinde ki bu pozitif enerjiyi etrafındakilere de dağıtır, dertlerini hastalıklarını unutturur onlara. Bu arada dış görünüşünü ve konuşmasını değiştirir köyden gelen o Ayşe bambaşka biri olur ama karakter olarak yine o neşeli yardım sever kızdır. Ömer diye kimsesiz bir çocukla arkadaş olur hatta eve almak ister ama teyzesi buna izin vermez. Ömer gibi daha bir çok çocuğun olduğunu öğrenen Ayşe'de kasabanın zengin insanlarından yardım ister ama kimse ona yardımcı olmaz. Sonunda Ayşe kasabada kendine inanan tek genç olan Ali'yle birlikte bir yardım gecesi düzenler. Teyzesi bu geceye gitmesine de izin vermeyince gizlice gider ama dönerken bir kaza geçirir ve bacakları tutmaz Ayşe'nin . Bu durum karşısında o pozitif, neşeli kız karamsarlığa kapılır ameliyat olmayı kabul etmez. Bu sefer iş kasabalıya düşer herkes Ayşe'yi ikna etmek için çabalar ve sonunda başarırlar. Bütün bu olaylar sonunda Teyzesinin de kalbini yumuşatmayı başarmıştır Ayşe mutlu sonla biten bir Türk filmi daha :)
         Filmin içinde yer alan müzikal tadında  şarkı : Hayat Sevince Güzel



İkinci resim : http://www.tumblr.com/tagged/zeynep%20de%C4%9Firmencio%C4%9Flu