26 Mayıs 2013 Pazar

ÖKSÜZLER

Resmin alındığı site:http://www.itusozluk.com/gorseller/%F6ks%FCzler/40495
YÖNETMEN: ERTEM GÖREÇ
YAPIM YILI: 1974
OYUNCULAR: SEZER İNANOĞLU, ZEYNEP DEĞİRMENCİOĞLU, EKREM BORA, EROL TAŞ

Murat eşi ölmüş genç ve yakışıklı bir adamdır.Eşinin ölümünden sonra iki çocuğu Ayşe ve Sezer'le beraber yaşamaktadır. Ayşe annesinin ölümünden sonra kendisini kardeşi Sezer'e adamış annesinin son dileği olan kardeşine en iyi şekilde bakmak için elinden geleni yapmaya çalışan bir genç kızdır.

Hayatları bu şekilde sürerken Mutat bir gün sahildeki bir kazaya tanık olur.İzzet bir kavga sonunda bir insanı öldürmüştür.Mahkeme İzzeti Murat'ın olayı anlatması sonucu hapse mahkum etmiştir. Seneler sonra hapisten çıkan İzzet Murat'tan intikamını almaya yemin etmiştir. Murat'ın oğlu Sezer'i kaçırır ve onu dilenci yapar. Bu olaydan sonra Sezer'e çok düşkün olan ablası Ayşe hayata küser ve sinirli bir insan olur.

Resmin alındığı site:http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/42860/sezercik-retrospektif/3



Sezer ise 4-5 yaşlarına gelmiştir ve arkadaşı Fatma'yla birlikte yanlarına bir bebek alarak İzzet'in elinden kaçmayı başarırlar. Sokaklarda zar zor yaşamaya çalışan çocuklar ilk başlarda mahallenin tavuğunu,sütünü çalarak geçinmeye çalışırlar.







 Bu sırada Sezer bir dilenciyle tanışır ve onun  yanlarındaki bebeğin babası olduğunu anlayınca Fatma ve bebeği ona verir. Artık yalnız kalmıştır ve her Türk filminde olduğu gibi bir takım olaylar sonucunda ailesiyle karşılaşmıştır. Fakat Sezer'in ablasının kalbini yumuşatması hiç kolay olmayacaktır.Filmin sonuysa bir  Yeşilçam klasiği ''MUTLU SON''...  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder