28 Nisan 2013 Pazar

KELOĞLAN İLE CANKIZ


Resmin alındığı site: http://www.xvidheaven.com/geri-donusum-kutusu-recycle-bin/3566-keloglanla-can-kiz-1972-rustu-asyali-alev-oraloglu-aydin-babaoglu.html


                                              Yönetmen : Metin Erksan
                                              Yapım Yılı : 1972
                                               Oyuncular : Suna Pekuysal, Rüştü Asyalı, Reha Yurdakul, Alev Oraloğlu,
                                                                  Ergun Köknar

    Yeşilçam filmleri deyince hep akla ağlatan hüzünlendiren ama en sonunda genellikle sevindiren aşk filmleri gelir. Bu hafta bir değişiklik yapıp biraz da eğlenelim istedim ve bir Keloğlan filmi seçtim bakalım hangisi ? :)
KELOĞLAN İLE CANKIZ
     Keloğlan Padişah'ın kızıyla evlenmek için, padişahın düzenlediği düellolara katılmaya karar verir.  Bu sırada Bıcırık ve Ali Cengiz'le tanışır. Cengiz ustadan ok ve kılıç dersleri almaya başlar. Bu arada Ali Cengiz'in kızı Cankız'da Keloğlana aşık olur. Keloğlan yinede yarışmalara katılır ve o ince, kıvrak zekasıyla bütün aşamaları geçer. Padişah kızını Keloğlan'a vermek istemez ve bir kese altın teklif eder, Keloğlan kıvrak zekasıyla bu durumdanda kurtulur ve padişah kızına vermek zorunda kalır.Artık seçim Keloğlan'ındır. Keloğlan padişahın kızını mı yoksa Cankız'ı mı seçecek ? Filmin sonunu izleyenler herhalde hemen hatırlamıştır. İzlemeyenlerinde kolyalıkla tahmin edeceğini düşündüğüm için söylüyorum. Keloğlan Cankız'ı seçer :)




                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder